شرکت Citrix به خوبی توانسته است با محصول مجازی سازی دسک تاپ خود یعنی Xen Desktopدر بازار مجازی سازی نفوذ کند و با تمرکز خاص بر روی زیرساختهای رایانش ابری در میان دیگر رقبا جایگاه سوم را در بازار مجازی سازی کسب کند. برخلاف شرکت ویامور و مایکروسافت قدرت این شرکت در نرم افزار مجازی سازی دسکتاپ است و در حال حاضر یک سوم ماشینهای مجازی با استفاده از HVD یا Hosted Virtual Desktop ایجاد شدهاند. محصول Xen Desktop شرکت سیتریکس حرف اول را در بازار مجازی سازی دسکتاپ میزند و اغلب ماشینهای مجازی ایجاد شده آن بر رویXen Server میزبانی میشود. تعداد زیادی از شرکتهای کوچک و متوسط هایپروایزر Xen Server را به عنوان میزبان ماشینهای مجازی انتخاب میکنند.
با این وجود تقاضا برای استفاده از هایپروایزر Xen Server به تدریج کاهش یافته و این مسئله در سازمانهای بزرگ تجاری کاملا مشهود است. البته از طرفی دیگر رشد شرکتهای سرویس دهنده و تمایل آنها به استفاده از محصولات منبع باز باعث شده است نزول سهم استفاده از این محصول روند کاهشی داشته باشد. برخی از سرویس دهندگان هایپروایزر Xen را با Xen Server تعویض کردهاند (مسئلهای که به طور غیرمستقیم احتمال خرید دیگر محصولات این شرکت را توسط شرکتهای سرویسدهنده محتمل میکند) و سایرین نیز از سکوهای مدیریت ابر مانند CloudStack استفاده کردهاند که آن نیز اغلب از هایپروایزر Xen Server استفاده میکند. با این تفاسیر تصمیم آنها در استفاده از هایپروایزر Xen Server بیشتر تصمیمی بر پایه منافع اقتصادی و صرف کمترین هزینهها است و با بازار هدف شرکت سیتریکس که تکنولوژی مجازی سازی دسکتاپ است فاصله دارد.
در سالهای گذشته شرکت سیتریکس با ارائه نسخه 6 هایپروایزر Xen Server قابلیتهای توسعه، مدیریت، ذخیرهسازی و حافظه را بهبود بخشیده است. و مهمتر از آن سیتریکس در سال گذشته تغییرات اساسی را ایجاد کرده است و با خرید Cloud.com بر روی “زیرساختهای ابری با هایپروایزرهای متفاوت” تمرکز کرده است تا این زیرساخت به گسترش Xen Server نیز بیانجامد.
از تواناییهای کلیدی شرکت سیتریکس میتوان به گستره وسیع مشتریان وفادار آن اشاره کرد (200.000 مشتری) که از تمامی محصولات آن شرکت استفاده میکنند. این مشتریان عموما از محصولات و تکنولوژیهای گوناگون سیتریکس استفاده میکنند و در این میان XenApp محبوبترین محصول است. اگرچه شرکت سیتریکس در فروش XenApp به خوبی عمل کرده است اما آنها به دنبال دستیابی به بازاری گسترده مانند بازار مجازی سازی دسکتاپ هستند و به این خاطر XenDesktop را عرضه کردهاند. بازاری که به مراتب بزرگتر از بازار XenApp است. همچنین شرکت سیتریکس به سبب همکاری بلند مدت با شرکت مایکروسافت و ارائه تکنولوژیهای متنوع در این زمینه نسبت به سایر رقبا امتیازات برجستهای را از آن خود کرده است.
سیتریکس XenDesktop را یک چتر بزرگ برای ارائه دیگر تکنولوژیها همانند XenApp، XenClient و XenServer میبیند و این بستر نیز سبب شده است تا مشتریانی که به دنبال راهکارهای ارزان قیمت هستند دیگر به سراغ هایپروایزر Vmware vSphere یا Microsoft Hyper-V نروند و از XenServer استفاده کنند. این دیدگاه استراتژی است که شرکت سیتریکس آن را دنبال میکند و در سالهای اخیر در شرکتهای متوسط و کوچک توانسته است در آن موفق باشد.
در زمینه مجازی سازی سرور شرکت سیتریکس و مایکروسافت روابط پیچیدهای داشتهاند. اگرچه سیتریکس از
Hyper-V پشتیبانی میکند و همکاری بلند مدت با شریک تجاری خود مایکروسافت دارد اما آنچه برای سیتریکس حائز اهمیت است بدست آوردن بازار مجازی سازی دسکتاپ است و از طریق ارتقای قابلیتهای مدیریت، خودکارسازی این زیرساخت این هدف را دنبال میکند. با اینکه طرح رقابت سیتریکس در این بازار پیچیده و مبهم است به اعتقاد بسیاری این شرکت قصد دارد بازار مجازی سازی سرور را در اختیار شریک خود مایکروسافت قرار دهد و رشد خود را بر روی مجازی سازی دسکتاپ تضمین کند.
در این مسیر کلید موفقیت سیتریکس میزان موفقیت در بازاریابی و فروش محصول مجازی سازی دسکتاپ خواهد بود.
مجازی سازی سرور یکی از اولویتهای سیتریکس تعریف شده است ولی هدف تجاری این شرکت تنها به کسب موفقیت در لایه هایپروایزر متکی نیست. در طی سال گذشته میزان تاکید سیتریکس بر روی موقعیت و جایگاه XenServer به صرف یک هایپروایزر مانند گذشته نبوده است و این محصول را به عنوان بخشی از راهکاری بزرگ در بازار مجازی سازی دسکتاپ و رایانش ابری معرفی نموده است.
نقاط قوت:
- دستیابی به قابلیتهای حرفهای با کمترین هزینه (امکان استفاده از نسخه رایگان Xen-Server)
- دستیابی به فرصتهای بسیار به جهت اتکای سرویس دهندگان ابری بر روی نسخه منبع باز Xen
- پشتیبانی از طیف وسیعی از سیستم عاملها و وجود منابع گسترده اطلاعاتی به جهت محبوبیت آن
دیدگاهتان را بنویسید